مالاکیت
مالاکیت یک سنگ تزیینی زیباست رنگ روغنی و طرح دار آن در سایه های سبز در میان گوهر های بی نظیر است .
سختی کم مالاکیت کارنامه برای برش و حکاکی آسان کرده و به همین دلیل گزینه بسیار مناسبی برای هنرمندان مجسمه ساز است
مالاکیت از نظر کمی بسیار زیاد می باشد به همین دلیل قیمت متوسطی دارد در صورتی که الگوی خاص و طرح خاصی در آن باشد بالاتری از نظر قیمتی دارد البته ارزش مثبت و شیئی زینتی اساساً به اندازه هنر کار بستگی دارد
خواص کلی
نام :مالاکیت
حساسیت به گرما : بسیار حساس
شکل کریستال : کریستال های سوزنی مانند
سختی : ۳.۵ الی ۴.۵
ضریب شکست : بطور متوسط ۱.۸۵
وزن مخصوص : ۴.۰۵
این گوهر سبزه زنده از مس رنگ گرفته است ، به طور کلی ۵۸ درصد محتوای آن از مس تشکیل شده است و به عنوان یک سنگ معدنی کوچک شناخته میشود. مالاکیت یک ماده معدنی ثانویه است به این معنی که در اثر واکنش شیمیایی بین مواد معدنی که قبلاً تشکیل شدهاند ایجاد میشود. نه به جای یک فرایند ساده یک مرحلهای. هنگامی که آب حاوی دی اکسید کربن با مواد معدنی کربنات محلول با سنگ های حاوی مس که از قبل تعامل برقرار کرده اند ترکیب شوند ممکن است مالاکیت شکل بگیرد.
چرخش مشخصه و الگوهای باند مانند مالکیت نتیجه کاهش محلول های لازم برای تشکیل و تغییر در محتوای شیمیایی آنها هستند و معمولا این سنگها به صورت عظیم و یا به صورت دانه های ریز بلور و به صورت توده
هایی گسترده بر پوسته سنگ های دیگر رخ می دهد.
تاریخچه و موارد استفاده آن مالاکیت
از اوایل سال ۴۰۰۰ قبل از میلاد در مصر استخراج شده این سنگ نه تنها به عنوان سنگ قیمتی و زینتی استفاده می شد و بکله بعنوان رنگ دانه هایی برای نقاشی و مواد آرایشی کاربرد داشته است. تا قبل از انقلاب صنعتی و تولید رنگدانه های مصنوعی همچنان از این سنگ برای رنگ سبز استفاده می شد.
امروزه متخصصان مرمت آثار هنری هنوز از فرمولهای رنگدانههای مالکیت برای ترمیم در هنگام حفظ نقاشی قدیمی استفاده می کنند.
بسیاری از فرهنگ ها در طول تاریخ از مالاکیت استفاده کردند. شاید بتوان گفت یکی از بزرگترین امپراتوریهای تاریخ که از این سنگ به کرات استفاده کردند روس ها بودند. کاخ سلطنتی روسیه در قرن نوزدهم با استفاده از سنگ مالکیت مجسمه های عظیم ،گلدان ها و حتی تابلو های زیاد ساختن که نمونه بارز آنها اتاق مالکیت مشهور در کاخ زمستان در موزه ارمیتاژ در سن پترزبورگ روسیه می باشد.
هنرمندان لاپیدار از این سنگ بسیار استفاده می کردند و از آن محصولات مختلفی مانند، مهره ، جعبه و منبت کاری ،شمعدان ، فنجان و … میساختند. با دقت فراوان ، هنرمندان ماهر می توانند مالاکیت را بر روی ماشین تراشکاری قرار دهند تا جام و شمعدان ایجاد کنند.
مالاکیت ها گاهی اوقات در ترکیب با سایر مواد معدنی حاوی مس ترکیب شده و تشکیل رنگهای ترکیبی خاصی مانند ، سبز-آبی کریزوکل ، آبی تیره آزوریت ، و یا آجر قرمز کوپریت میدهد.
روش های مراقبت
مالاکیت نرم ، تا حدی شکننده و هم به گرما و هم اسیدها حساس است. این به مراقبت ملایم نیاز دارد. روش های تمیز کردن مکانیکی ، مانند تمیز کردن با اولتراسونیک یا بخار ، توصیه نمی شود. استفاده از انگشترها ، دستبندها یا جواهرات دیگری که ممکن است تحت برخورد های خشن یا سایش مداوم قرار بگیرند توصیه نمی شود. استفاده در گوشواره ، سنجاق سینه، آویز و سنجاق های کراواتی نباید مشکل خاصی ایجاد کند.روی جواهرات مالاکیت از هیچ ماده تمیز کننده اسیدی استفاده نکنید.